Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

Rebešky-Oltec B: To tu ještě nebylo - Soupeř z Oltecu dovezl k nám na zápas plech buchet!

28.11.2015 23:23

Kluci z Oltecu dorazili v psychické pohodě a hned na úvod jsme sháněli nůž na nakrájení plechu velmi chutných buchet. Tak to tu ještě nebylo, soupeř pohostil domácí!  Díky.

Za stolem domácí taktizovali do poslední minuty: pan starosta nakonec nenastoupil, jelikož byl účasten rozsvícení vánočního stromu.  Luboš Mišejko má formu jako hrom, a tak jsme ho nasadili od počátku s vírou, že se poveze na vítězné vlně.  Radek Černý už po zranění kolene hrává a na postu jedničky Honzík Svobodů.

Čtyřhra, zejména první set, to byla ještě kamarádská konverzace. Výměny se postupně zpřísnily a úroveň předvedené hry začala stoupat. Domácí nakonec trochu překvapivě vyhráli obě čtyřhry!

První kolo singlů bylo napínavé: Radek Černý dostal diváky do varu, když nejprve neproměnil 3 mečboly, pak odvrátil setbol, aby pak nakonec přetavil v bod pátý mečbol.
Dramatické první kolo uzavíral souboj jedniček: Honza Svoboda, mladý svižný stolní tenista proti "staré škole" jedovaté a urputné obrany pana Pelikána: zápas nabídl střelbu, neuvěřitelné bloky a málem i obrat hosta!  Honza hlasitě povzbuzující diváky odměnil bodem, vyhrál po boji 3:2 na sety. Vedli jsme 4:2.

Druhé kolo singlů připravilo další dva pětisetové zápasy. Pan Matějka sice relativně snadno vedl 2:0 na sety, no nakonec Petra Novotného udolal až 11:6 v pátém setu. Luboš Mišejka s  Romanem Šmídkem připravili divákům pastvu pro oči, drama až do posledního výstřelu: Luboš proměnil pátý mečbol po taktickém "tajmu" a při tom málem spadla herna! Byla to výhra, jak říká pan Bosák: "o prsa korejské závodnice", možná někteří řeknou, že rozdíl byl ani ne malý panáček hruškovice :)

Nutno podotknout, že soupeři se všichni chovali velice korektně a slušně i v našem velmi bouřlivém prostředí, za což jim patří velké uznání.  Není to ve vypjatých chvílích, zejména v koncovkách setů, snadné!

Po těchto dvou maratonech přidal Honza další bod na 7:2, tentokrát v suchým tričku 3:0, čímž byl zápas prakticky rozhodnut.

Rozehrán byl také "zápas titánů": Josef Matějka - Jan Pelikán, rozhodně zcela jiný styl než vedle na stole Radek Černý s Ondřejem Machem. Radek ale dohrál dříve, získal desátý bod, takže už se nedozvíme, kdo by byl vítězný "titán" (přerušeno za stavu 1:1 na sety).
Krajská soutěž II. třídy A, 8. kolo, Rebešovice - Oltec Brno B 10:3
Dodejme sportovně, že výsledek je pro hosty příliš krutý a určitě by si zasloužili bodů více...

Když je ten den Zlatého Slavíka, tak toho stolně tenisového bych dnes udělil jednoznačně stoprocentnímu Honzíkovi Svobodovi. Začíná na něj chodit stále více fanynek a fanoušků.