Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

Link na PDF soubory:

    Startovní listina 2017

    Skupiny

    Pavouk hlavní soutěže

    Útěcha

    Čtryřhra

40.ročník vánočního turnaje ve stolním tenisu (výsledky)

17.12.2017 02:07

V sobotu 16.12.2017 se u nás uskutečnil již 40.ročník turnaje pro registrované hráče.
Akci předcházela brigáda na postavení nových stolů a také došlo ke změně "orientace" dvou stolů, takže prostředí pro všechny nové. 

Na turnaj k nám letos dorazilo 40 účastníků, z toho jedna žena (Alena Kalužová). Rozdělení do deseti kvalifikačních skupin. Z našich plejerů si postup vybojovali: Josef Matějka (vcelku suverénně z 1.místa) a Jiří Šenkýř. Ale Jirka teda při rovnosti bodů i setů postoupil až po sečtení míčků ze vzájemných zápasů: Martin Vojtěch to měl spočítáno jako první v herně a přišel to ředitelství turnaje poradit, že má "černého Petra", a fakt měl recht.

Útěcha se ukázala být doménou domácích: horní část zvládl bezvadně Jirka Sekanina: Sekačku nezastavil ani Martin Vojtěch a mezi 4 došlo na mač s Radkem Černým. Navíc ve spodní části se taktickou a poctivou hrou prosadil Stanislav Němec, povedený byl pětisetový "souboj titánů" s Miloslavem Vojtěchem. Útěchu nakonec získal Radek, když porazil mladýho Jirku a ve finále Staňu . No příště pevně doufám, že naše šikovný mladý kluky uvidíme jako štiky hlavní soutěže.

Hlavní soutěž letos přinesla hodně napívaných pětiseťáků. Milan Schwartz tesně nepřetlačil Tomáše Kalužu, Alena Kalužová porazila 3:2 Josefa Hálu, Martin Galla se rovněž v pěti setech prodral přes Libora Zástěru. Jirka Šenkýř zaskočil "mlaďochy": Ondru Nováka a pak taky DominikaHofírka. Nakonce ve strhujícím zápase o bronz vyhrál 10 v pátým s Radkem Neužilem (zápas byl plný dechberoucích dlouhých výměn, skóre jak na houpačce, diváci infarkt).

Lukáš Svoboda, vítěz posledních dvou ročníků, kráčel za hat-trickem. Poslední, kdo ho mohl zastavit, tak byl dlouhán Martin Galla. V prvním setu se zdál Lukáš k nezastvení, připravoval si palebné pozice a bezchybně zakončoval. Martin ale ve druhém dějství zlepšil blok natolik, že zápas otočil a vedl 2:1. Lukáš zařadil vyšší rychlost a srovnal na 2:2, jenže pátý set na začátku se Martin urval bodově, Lukáš si pomohl "tajmem", ale Martin prostě vycítil šanci a nenechal si ujít svůj první titul na turnaji v Rebešovicích. Máme nového vítěze, jmenuje se Martin Galla a je z Lažánek.

Hlavní soutěž:
  1. Martin Galla (Lažánky)
  2. Lukáš Svoboda (Blansko)
  3. Jiří Šenkýř (Rebešovice)
  4. Radek Neužil (Němčany)

Soutěž útechy:
  1. Radek Černý (Rebešovice)
  2. Stanislav Němec (Rebešovice)
  3. František Valoušek (Rakvice)
  4. Jiří Sekanina (Rebešovice)

Čtyřhra:
  1. Kaluža, Svoboda
  2. Vaněk, Novák
  3. Vojtěch T., Levardi
  4. Vala, Valoušek