Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

Vánoční turnaj, 38.ročník

20.12.2015 16:17

V sobotu 19.12.2015 se uskutečnil tradiční vánoční turnaj ve stolním tenisu registrovaných hráčů.
   Oficiální pozvánka: 38.ročník  

Dvouhra mužů 
    1. Lukáš SVOBODA, Blansko
    2. Radek ČERNÝ, Rebešovice
    3. Radek SEDLÁČEK, Drnovice
    4. Pavel KMONÍČEK, Drnovice

Čtyřhra mužů
    1. Radek PATÁK a Lukáš ROTREKL, Mokrá
    2. Radek SEDLÁČEKPavel KMONÍČEK, Drnovice
    3. Jiří ŠENKÝŘ a Pavel VRBACKÝ, Rebesovice
    4. Martin VOJTĚCH a Robert LEVARDI, Mokrá

Útěcha:
    1. Jiří ŠENKÝŘ, Rebešovice
    2. Robert LEVARDI, Mokrá
    3-4. Stanislav NĚMEC, Rebešovice
    3-4. Michal SPIRIT, Bučovice

Foto k mání na onedrive: link + foto od Ronči 
Startovní listina: StartovniListina (pdf)
Skupiny: Skupiny (pdf)
Hlavní soutěž: Hlavni soutez (pdf)
Čtyřhra: 4hr startovni listina (pdf)  4hra pavouk (pdf)
Útěcha: Utecha (pdf)

 

Povídání k turnaji: Skupiny

Čtyřicet přihlášených borců bylo poděleno do 10ti skupin, každá skupina čítala jednoho "nasazeného" hráče a přilosoval se jeden domácí plejer. Pak se přilosovali ostaní tak, aby v žádné skupině nebyli dva ze stejného oddílu.
Skupiny se hrály jen na dva vítězné sety, při vyrovnanosti skupin mohl rozhodovat každý míček. Nakonec v žádné skupině nedošlo na součet míčků, stačil poměr setů nebo vzájemný zápas pro určení pořadi: první dva šli do hlavní souteže (horni pavouk), ostatní postoupili do "útěchy".

Ve skupinách se zrodilo několik zajímavých výsledků: Jirka Senkýř na úvod překvapil nasazenou osmičku, Martina Vojtěcha 2:0 (13,6); Martin ale zvládl další dva zápasy a postoupil i tak z první místa ve skupině, naopak Jirka nešťastně 2x prohrál 1:2.

Nasazené č.5, Lukáš SVOBODA z Blanska se nechal zaskočit Petrem Poláčkem ze Sokolnic.  Lukáš tak šel ze druhého místa do předkola hlavní soutěže, i tak nám všem ukázal, že to nemusí mít vliv a dá se i tak turnaj vyhrát.

Obhájce trofeje, domácí Radek Černý, porazil o prsa korejské závodnice lstivého Miloslava Vojtěcha 2:1 (-4,3,10), další skupinové zápasy pak už jeho fandy mohly nechat v klidu a postup byl v kapse. 

Josef Matějka měl složitou skupinu, kde skolil nasazenou dvojku, Pavla Tůmu ze Slatiny, nakonec zamotanou skupinu rozřešil poměr setů a Josef se protlačil do předkola pavouka hlavní soutětě.

Poslední domácí, co se dostal do horního pavouka? Ale jo, vyšlo mi to, ovšem z prvních dvou klání bolely oči a v rozhodujícm klání skupiny mi tam padlo, na co jsem sáhl nebo trefil hranou...

Naopak hlavní duše turnaje, Stanislav Němec, měl snad nejtěžší možnou skupinu, no posuďte: nasazená 6-tka Radek Sedláček (Drnovice), čop-ranař Robik Levardi, mladý střelec Ondra Novák!  

Překvapení se konalo i ve skupině nám dobře známého Olina Vičíka (nyní hraje za Holásky), který překvapivě prohrál s mlaďochem Honzou Vaňkem. A mlaďochovi vzal ve skupině set jedině náš usměvavý Jirka Klíma. 

Jirka Sekanina se pral o postup do posledního kola ve skupině, nakonec padl 1:2 s Martinem Rotreklem z Bučovic.

Libor Černý skončil taktéž na třetím místě ve skupině, chyběl set s Michalem Rotreklem.

A dotřetice třetí místo našeho borce, Jan Šenkýř přehrál 2:0 (5,8) Tadeáše Chlupa z Němčan, no s nasazeným Lukášem Svobodou z Blanska ani s dalším mladým a rychlým protivníkem, Petr Poláček, to prostě nešlo.

 

Povídání k turnaji: Čtyřhry

Někteří měli vsazeno na rutinéra Stanislav Němce s Liborem Černým, Libor hrává čtyřhru velmi kvalitně a v minulosti již tuto discipínu vyhrál stejně jako Staňa, samozřejmě. Jenže mezi osmi na ně padl pár z Drnovic, Radek Sedláček a Pavel Kmuníček a bylo po nadějích.

Stejná dvojice vlastně způsobila domácím více infarktů: nejprve vyřadili z turnaje pár: Jan Seknýř, Petr Hrdý a hned na i sympaťáky Radka Černého s Jirkem Klímou!

Jirka Sekanina vytvořil zbrusu novou dvojici s Viktorem Kalouskem z Drnovic: čas na sehrání však kluci neměli a po úvodní výhře je z cesty odklidili rutinéři z Němčan, Arnošt Hladký a Radek Neužil.

Josef Matějka s Olinem Vičíkem hned na úvod narazili na pozdější vítěze a tato nejstarší dvojice turnaje prohrála jen 2:3.

V poslední Rebešácké dvoji hrál Jirka Šenkýř chudák se mnou (v soutěžních zápasech jsem letos čtyřku ani jednou nevyhrál!) a Jirka byl úžasnej, že mě dokázal "ukočírovat", abych to zase všechno nevystřílel mimo.
První protivníci: Petr Poláček + Milan Schwartz (Sokolnice/MS) po boji 3:1, další duel už v tranzu taky 3:1, odnesli to Lukáš Svoboda s Tomášem Kalužou (Blansko). Troufnu si říct, že kdybychom hráli 10 zápasů, tak 9 prohrajeme, ale prostě když se daří...
V semifinále si myslím, že proti nám hrála vyvážená dvojice co se mládí i zkušenosti týka: Radek Paták a Lukáš Rotrekl, přehráli nás 3:1, ovšem hrálo se útočně "nahoru/dolů" a supeř si pro vítězství šel. Nakonec můžeme po pravdě říct, že jsme prohráli s vítězi turnaje.
O bronz proti nám stála jiná dvojka z Mokré, Martin Vojtěch a Robert Levardi. To už mi docházela přesnost, ale naštěstí Jirka vytasil pár svých úderů, ani ne moc točené, ani ne moc rychlé, prostě tak akorát. Ve čtvrtém setu jsme začali ztrácet vedení, pomohlo nám vydatně "prase" na 8:4 a Jirka už mě nenechal divočit a v podstatě sám si vítězné tři body zajistil, díky Jirko za nečekaný bronz!
 

Povídání k turnaji: Hlavní pavouk

V předkole Josef Matějka zlobil Ondřeje Nováka z Ořechova, věkový rozdíl přes 40let!  Chyběl chloupek, klobou dolů před naším bojovníkem.

Ani jsem nepočítal, že bych hrál hlavní soutěž: překvapivě se zvládlo i předkolo, i když teda jsem byl chvílemi proti urputně se bránícímu protivníkovi, Martin Rotrekl z Bučovic, chvílemi dost bezradný a údery jsem posílal, no řeklo by se bojácně rekreačního charakteru. 
Poslední zápas letošního roku pro mě přišel o kolo později, kde jsem proti Radkovi Sedláčkovi z Drnovic neměl nárok, i když jsem si teda všiml, že hraje levou :) Ten nakonec vyválčil bronz.

Naše hvězdička, Radek Černý, po zranění kolene, válí, v prvním kole přehrál 3:0 Michala Rotrekla z Morké.
Michochodem, Rotreklů bylo na turnaji víc, než dost, celkem 4 ze dvou oddílů :)
Mezi osmi hrál náš Radek s Radkem Neužilem z Němčan a diváci byli zaskočeni průběhem, no nakonec výhra 3:2 pro naše barvy, hurá a šlo se na semi.  Fotografové dostali možnost vyblejskout nej 4 hráče turnaje.
V prvním semi se Radek zapotil, no již za větší podpory diváků, přečkal několik obtížných situací a zvítězil 3:1. 
Na finále už bylo zcela plno, možná přeplněno. Je třeba říct, že Radkův soupeř z Blanska, Lukáš Svoboda, hrál stylově a i vystupování měl velmi příjemné.  Věřte mi, není to snadné, když při každém úspěšném míči (krom prasete, samozřejmě) málem spadla herna :)
Po čtyřech setech bylo 2:2 a finále šlo do finále.
Lukáš Svoboda si vytvořil záhy dvoubodový náskok, který si přinesl do finiše a mečbol dokázal proměnit.

Radku děkujem za super zážitek, fantastické druhé místo!

Blahopřání vítezi letošního, velmi kvalitně obsazeného turnaje v Rebešovicích.
Zapište si do kronik, kalendářů, iPad-ů i do svých "Fejsbuků" nové jméno vítěze: Lukáš Svoboda.