Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

Turnaj v Mokré 19.3.2016: Bronz a útěcha pro Rebešovice

19.03.2016 20:12
Sobota 19.března byla obzvláště nakloněna stolnímu tenisu v Mokré, Memoriál pana Bicana.
Anžto přátelské kontakty nutno udržovat, vyrazila rebešovická skvadra na tento krajsky velmi kvalitně obsazený turnaj.
 
 
Při účesti 17ti mužů se hrálo nejprve ve skupinách, 3 skupiny po čtyřech a jedna skupina po pěti.
Libor Černý a Jirka Klíma schytali zrovna pětičlennou skupinu a v ní Tomáš Vojtěch (Mokrá) a Ondřej Polívka (Blansko). Libor skončil třetí, když Tomáše Vojtěcha trápil 5 setů. Jirka o příčku níže.
Staňa Němec si ve druhé skupině pohlídal 2.postupové místo za Zdeňkem Kvapilem (Mokrá).
Jiří Šenkýř ve třetí skupině skončil těsně za Martinem Vojtěchem a taktéž postoupil do horního pavouka.
Radek Černý potvrdil svoje nasazení a skupinu č.4 vyhrál. Dlužno dodat, že s Lukášem Rotreklem vyhrál až o prsa v pátém setu (tuším 15:13).
 
Následovala čtyřhra: Naši měli v horní části pavouka krutý los, jak Jirka Š.-Staňa, tak také bratři Černí ztroskotali na domácích rutinérech: Martin Vojtěch, Zdeněk Kvapil.
Jirka Klíma neměl k sobě nikoho z Rebešek do páru, a tak s Z.Novotným neprošli přes první kolo.
Domácí kompletně obsadili finále a druhé místo brali Tomáš Vojtěch a Lukáš Rotrekl.
O bronz se rvali Jirka Š. a Staňa, leč to těsně nevyšlo, přetlačila je dvojice Ondřej Polívka, Arnošt Hladký.
 
Singl měl v soutěži útechy dvě výrazné perzóny: osobitý styl Pavla Kousala a zářící žlutý dres usměvavého Libora Černého, který hru často řešil sebevědomou bekhendovou palbou. Libor překonal Michala Rotrekla, Robika Levardiho a nakonec ve finále útěchy i Pavla Kousala. I když divákům se zdálo, že finále Libor dohrává na kyslíkový i energetický dluh.
Na to se ale historie neptá. Bravo Libor!
 
Los hlavního pavouka nám vůbec nepřál, Staňa dostal Martina Vojtěcha, Jirka Š. zase Zdeňka Kvapila. Radek měl Ondřeje Polívku, za stavu 2:2 a 4:5 se Radek neskutečně vzchopil a velmi dobře hrajícího protivníka jak umeme, tak i svou vůlí a bojovností nakonec udolal 3:2. A když hned na to vyhrál Radek i první set se Zdeňkem Kvapilem, zdálo se, že už Radka nic nezastaví.
Jenže myslet znamená houby vědět a sport znovu ukázal, jak dokáže být nevyzpytatelný. Zdeňek Kvapil se svou nepříjemnou hrou protlačil do finále, hlavně jeho těžké čopy a blok dělají hodně škody.
Ve finále čekal místní mladý talent, Lukáš Rotrekl. A i ve finále se zdálo, že Zdeněk Kvapil na to nebude mít. Jenže za stavu 0:2 vzal svojí trpělivou hrou Lukášovi set. Ve čtrtém setu se děly divy: Nejdřív vedl Zděněk, pak Lukáš dorovnal, pak dal Lukáš 3 prasátka, což mu pomohlo na 9:5 a Zdeněk mu už šel podat ruku. Jenže šlo o finále, tak se zase otočil a šel se připravit na příjem.
Mladý Lukáš byl notně zaskočen a hned zkasil svůj servis. A v zápětí další a za chvilinku i set. V pátém setu Zdeněk Kvapil dokonal obrat a zvítězil, Lukáš sice druhý, ale zase získal velkou, i když trochu krutou, zkušenost.
Rakek Černý na stole u oken válčil s Martinem Vojtěchem o bronz. Zapotil se, no zvládl to, kluk šikovná a připisuje si bronz. To je móc hezkej výsledek, super.
 
Po předání hodnotných cen následoval hodnotný kulturní program, kde jsme rozebrali všechny herní situace a heště mnoho dalšího. Registrovali jsme několik sázek, zkrátka udělalo se vše pro to, abychom žili ten život vesele a bylo se na co těšit.