Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020


  TT Cup 2019:
    1. Young Boys Hodonín
    2. Moravský Krumlov
    3. United Hradec Králové
    4. Olomouc - Neředín
    5. SKC Zruč nad Sázavou
    6. Sokol Rebešovice
    7. SK Odpadlíci
    8. Zámečtí kluci Lednice

TT Cup 2019 aneb Tradiční zahájení sezóny republikovým fotbalovým turnajem

03.08.2019 21:21

Velké poděkování Dejvovi Novákovi a samozřejmě všem dalším organizátorům, rozhodčím a dobrým duším za uspořádání skvělé akce republikového formátu: TT Cup 2019 v Čejči v sobotu 3.8.2019. 

V prestižním fotbalovém klání bojovalo o čest a slávu 8 statečných:
  Olomouc-Neředín (obhájce loňského titulu)
  Young Boys Hodonín
  United Hradec Králové
  Sokol Rebešovice
  MK Řeznovice
  SKC Zruč nad Sázavou TENNISLINE
  Zámečtí kluci Lednice
  SK Odpadlíci

Časový plán přesně stanoven, výkop na obou perfekně připravených hřištích nastaven na 9:30h. To už samozřejmě po srdceryvných proslovech a fotografiích pro prestižní média. Když jsem parkoval před areálem v 10:30h a připravoval si výmluvu proč jdu jako pozdě (zcela mimořádně, samozřejmě), tak koukám, že v pohodě stíhám.  Větru a hlavně dešti se prostě poručit nedá, a tak měl turnaj hoďku a půl zpoždění.

Pod mrakem a na příjemně nakropeném pažitu, to se to panečku hraje. Sestavu jsme měli naprosto skvělou.
Do brány Kája "Kouba", obrana/záloha: Libor "Libec", Pavel Tůma, Martin, Adam, Luba "Lubomírek", Luba "šéf", Peťa "Handlík", v útoku kapitán Radek "Radys" alias "Koblih" a druhý hrot byl ten, co je nejpomalejší, ale všechno nakonec nějak stihne. Staňa Němec, pan starosta, přijel podpořit náš tým a dohlédnout na to, jak reprezentujeme obec Rebešovice. 
Jedním dechem je třeba dodat, že nám velmi citelně chyběl vtipálek Jirka Džordž Klíma. Jiříku, myslíme na Tebe všichni, ať se dáš do pořádku. Bez Tebe to není ono!

Úvodní špíl proti družině Jindry Bíly nabídl bojovnou podívanou. Naši byli několikrát blízko vstřelení gólu. Handlík se zavěsil do vzduchu a hlavou trefil tyč, Jindra nějak zasáhl míč, no po dorážce zvonila druhá tyč, ale ne a ne nám to tam padnout. Soupeř parádně trefil a my museli dotahovat. Ale když jsem si došel na 8 metrů sám před kasu, nikdo mě nebránil, zavřel jsem oči a napálil zase jen Jindru, začalo nám být jasný, že brána je začarovaná temnými silami a "Řezny" nejenže ubránily nulu vzadu, ale ještě jim vyšel trestňák, 0:2. To už byl v bráně Šenky.

Vůbec, náš tým experimentoval, třetím gólošem se stal Handlík. To proti mladým vlkům ze Zruče nad Sázavou. Ti kluci byli úplně všude strašně rychle, jen na sekundu nechali našemu útoku prostor, bránař povyběhl a šťastně trefený lobík zapadl do sítě. Soupeř srovnal, ale my zase odskočili do vedení, když Radys na sebe navázal 2 obránce a posadil míč Martinovi na nohu, patička a mohli jsme se objímat. Jenže soupeř zase srovnal a ve vražedném tempu hraném závěru mohli vyhrát oba týmy, mladej Luba zachránil v poslední minutě jistý gól na brankové čáře, takže plichta 2:2.

Postup do semi byl v našich rukách, ale v cestě stál loňský vítěz Olomouc-Neředín a navíc jsme museli vyhrát o 4 branky. Mission Impossible, no Radys si vzal míč, "Pojď sem, kam deš" a 1:0. Naděje žila dlouho, šance zkraje 2.půle byly na 3, možná 4 góly. Mladej Luba několikrát brilantně přošel až k bráně, ale místo střely hledal spoluhráče, hráli jsme to "až do kuchyně", asi jak jsme zvyklí chodit pořád pro něco do ledničky.  Zkušený soupeř to ustál, 2x udeřil a Radys už jen stihl srovnat z pentle, 2:2.

Začala se stahovat mračna, Meteosat taky nevěstil nic dobrého, navíc v dolním pavoukovi nebezpeční Odpadlíci, což je nebetyčně zkušený tým poskládaný z Old Stars Hodonín, Sokola Brno a dalších, nastoupily za ně takové celebrity jako Dejv, Pája Galatík, ruská raketa Vitalík, Eda, či štika druhé futsalové ligy Ryšák.
Odpadlíci měli nejpromakanější dresy a hráli neuvěřitelně fair-play. Mladej Luba si dával s Ryšákem sprinterské souboje, v naší bráně zase změna, ve žlutém trikotu byl oděn Martin. Uklidnil nás Radys, když si v přečíslení nachystal balon na nohu a bum, 1:0. 
Druhý náš útočník měl kliku, když obránce přeskočil míč o pár centimetrů a přímo na nohu a šup nad gólmanem haluzově 2:0. Po pauze od půlky Radys přidal třetí gól, což Ryšáka dožralo, vzal si míč, prodribloval hřiště a zavěsil. Jenže pak Kája hezkou tranou pod břevno zavěsil a mladej Luba narýsoval pohlednou akci, na jejímž konci zase Kája. To je panečku dravec! Odpadlíkům se chytil Vitalík a zaznamenal dva kanadské body za dva góly. Ale výhra už nám zůstala, 5:3, anžto soupeř pálil sice prudce, ale tak nepřesně, že to okomentoval sudí: "Ako by povedal Gabo Zelenay: Na tribúnach to zahrmelo."

Trávník pak začal kropit vydatný déšť, turnaj se díky obrovké bojovnosti organizátorů nakonec přece jen podařilo dohrát. My už jsme další zápas nehráli. O konečné umístění jsme si dali po výborném guláši jen penaltovou ruletu, za nás skórovali: Radys, Kája a Luba, no štěstěna se přiklonila na stranu Zruče nad Sázavou. Aspoň budeme mít štestí v lásce...

Tak jsme šestí, no a co. Super akce, užili jsme si to. Díky všem a zase někdy...

Zpravodajsky už jen doplním, že nepřízeň počasí sedla nejvíce Young Boys Hodonín, kteří otočili semi s MK a nakonec urvali zlato.

Nějaké foto zde: Link Google Drive

 

Kdo by si chtěl zopakovat loňský ročník, zde je link: https://pinec-rebesovice.webnode.cz/news/nasi-kluci-poprve-na-tt-cup-u-v-cejci