Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

Rebešovice-TJ Holásky B 10:8 Aneb Rozhodl to starosta

12.03.2016 23:10

V předvečer posezení a potancování na počest kácení máje se k nám přijeli podívat borci z Holásek. Za Holásky B nastoupili samí pohodoví kluci: Tomáš a Martin Javůrci, Petr Škvařil a náš starý dobře známý Oldřich Vičík. Nutno říct, že Olin je u nás jako doma a několik diváků, nebudu raději jmenovat, mu tajně drželo palce proti domácím...

Za domácí dream-team nastoupili: Radek Černý, Honzík Svoboda, Josef Sedláček a  Stanislav Němec. A hned nám neskutečně vyšly obě čtyřhry, což bylo super.

Radek Černý zahrál divácky velmi atraktivní špíl proti Tomáši Javůrkovi, škoda, že pátý set byl pro hosty. Jinak singly dle papírových předpokladů až do chvíle, kdy nastoupil do zápasu matadorů Stanislav Němec a Oldřich Vičík: Pan starosta nám ukázal příkladnou bojovnost, otočil stav 1:2 na sety dvěma vyhranými koncovkami 11-9 a zápas tím srovnal na 4:4.

Honzík Svoboda se zdálo, že hraje mimořádně klidně, minimální slovní doprovod, získal všechny body a dovedl náš tým k poměrně dobře známému stavu 9:6. Diváci a divačky rovněž skvělí, čekalo se, zda už Radek Černý soupeře dorazí. Jenže Oldřich Vičík se nebál po svém bloku "ze špíny" nasadit razantní forhend a dva sety mu to vycházelo. Třetí set pro našeho Radka, ale pak už se asi viděl na tancovačce, možná pár (ne)šťastných pásek nebo možná soupeř v "takmer" domácím prostředí byl prostě dobrej.

Pepa Sedláčků urval na Martinovi Javůrkovi seta, no ve čtvrtém koncovka 10:12. Takže všechny oči na pana starostu. Stanislav Němec už tekl 0:2, ale mladýmu Peťovi Škvařilovi od třetího setu začal čím dál víc "dusit" až nakonec z ničeho nic prodloužil zápas do pátého setu, kde se může stát cokoliv. A taky jo: Obrátka za stavu 2:5 a diváci trnuli. Jenže náš Staňa jako už snad milionkrát předtím zabojoval, soupeředohnal a předehnal: 11:9 v pátém setu, čili desátý bod. Rozhodl tedy tentokrát náš pan starosta. VELKÁ gratulace, 10:8.

 

TJ Sokol Rebešovice A-TJ Holásky B 10:8, sety: 34:33
Body: čtyřhry 2:0
body domácích: Černý Radek 2:2, Sedláček Josef 0:4, Němec Stanislav 2:2, Svoboda Jan 4:0
body hostů: Javůrek Tomáš 3:1, Vičík Oldřich 2:2, Javůrek Martin 2:2, Škvařil Petr 1:3