Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

První semi play-off o 3.ligu pro Rebešovice!

30.03.2019 20:20

 

TJ Sokol Brno I - TJ Sokol Rebešovice   6:9

 
Sobota 30.3.2019: Semi play-off o 3.ligu začalo na Sokole Brno I.
Za domácí nastoupili dle očekávání: Jaroslav Kolůch, Jan Mocek, Jiří Palát a Aleš Svoboda. Na střídačce byli připraveni: Zdeněk Toufar i Jana Telecká.  Rebešovice vedl oficiálně jako kapitán Radek Černý, měl k sobě tyto velmistry: Martin Lučko, Karel Fischer a Karel Tůma. A jedno eso navíc: Adam Juřík.
 
Kdo z diváků nedorazil včas na třetí hodinu po poledni, tak nemohl najít místo k sezení, anžto bylo beznadějně vyprodáno. Kde kdo nechápal jsem, jak se do herny Zbrojovky dostalo tolik sličných fanynek a stolně tenisově zapálených fanoušů.
 
Diváci museli vstřebat na úvod drobnou změnu ve formátu zápasu: Oproti běžně hranému utkání "do deseti", kdy tedy může nastat remíza 9:9, tak v play-off se hraje jen jedna čtyřhra a 16 dvouher a tedy se hraje jen do devíti. Ještě doplňme, že delegovaným rozhodčím byl pan Tomáš Harna, fotka a šlo se na to.
 
Marťák odtáhl čtyřhru a úvodní singl, čili 0:2, což se divákům Rebešovic líbilo, v hledišti měli převahu co do počtu, hlasitosti a dalších fyzikálních veličin.
Hanz byl po čtyřhře v ráži, zatímco studený Karlos se nemohl chytit. Když Kouba nepřetavil v bod ani vedení 2:0 na sety a Jarda otočil na 3:2 pro Sokol, zdálo se, že se karta obrací.
Lídr Rebešovic, Marťák, si vzal slovo, přehrál Hanze a srovnal na 3:3 a začalo se rodit neuvěřitelné drama.
 
Fanoušci, přiznejme, byli hodně slyšet, ne každému takové prostředí vyhovuje. Tlak na hráče byl emormní a museli nejednou "upustit ventil" za pomocí slengových slov, ne vždy to bylo "jejda"...
Hlavní sudí udělil po jedná žluté na obou stranách, to když už bylo "upuštění ventilu" nad nastavený metr.
 
Z publikovatelých minirozhovorů: "Já to vidím a nemám na to svaly." na to Marťák: "Ty nemáš svaly, já nemám čáry."
Kouba: "Já nedám balon jinak než prase" - Radysův děda: "Hrej, na to se historie neptá."
Když Marťák minul jasnej balon za stavu 10:8, ozvalo se: "To musíš dát, Martínku!" a z davu fanynek se ozval výkřik: "Martínku, poď, vem si to..."
 
Karlos svůj druhý zápas skvěle odservíroval a hosté vedli, stav 3:4.
Jarda vedl 2:0 s Koubou po setech 1 a 5. Jenže Kouba překvapivě vydřel sety 10 a 11, nejednou ho byl plný stůl a střelbou za přispění štěstěny si vypracoval mečbol, který proměnil a překvapení bylo na světě.
V zápětí nám došlo, že Marťák je jenom člověk a po boji v pěti prohrál s Jirkou Palátem. K tomu domácí Aleš Svoboda taky bod, čili 5:5.
 
V souboji nejlépe servírujících hráčů soutěže, Jarda v. Karlos, emoce při každém míči, nakonec to Karlos urval, 5:6.
Kouba šel do boje Alešem bez bázně, hrál drze, jednou poslal míček pomezi nohy jako Kyrgios a taky stejně trestuhodně přišel o vedení 2:0 na sety a fanoušci měli infarkt. Kluk nám ale zdá se moudří, pátý set zvládl a pozor, občas nevypálil, ale třeba míč umístil rychlostí menší než 110%. Stav 5:7.
 
Na zadním stole hrál Radys nekonečný zápas s Hanzem, 17:15 v pátým pro domácího kouzelníka, stav 6:7.
 
Souboj titánů: Jarda - Marťák občas šachy, občas přestřelka, jindy neuvěřitelný odskok. Marťák to nakonec nějak udělal a vyhrál 3:1, stav 6:8. 
Karlos s Alešem vedli 2:1 na sety a 6:2, time-out a najednou 6:10, pak zas 10:10, 11:11, 12:12, nevyšlo to, na sety 2:2. Loterie pátého setu přivodila znovu stav, kdy se zvyšuje tepová frekvence nad maximální hodnotu ukazatele na přístrojích.
Stav 12:12 v pátým, Aleš si všiml, že Karlos se sune na "banán" a poslal dlouhej servis a míček uletěl za.
Pak se Karlos postavil na svůj "opačňák" a v tom spadla herna!!!!! 
Rebešovice vítězí venku a ujímají se vedení v semi play-off.  Kluci děkujem! 
 

TJ Sokol Brno I A - TJ Sokol Rebešovice A 6:9 (sety: 30:33)
Statistika jednotlivých hráčů: čtyřhry 0:1 // Svoboda Aleš 1:3, Mocek Jan 2:1, Palát Jiří ml. 2:1, Kolůch Jaroslav 1:3 // Lučko Martin 3:1, Fischer Karel 3:1, Tůma Karel 2:1, Černý Radek 0:3

 
Druhé dějství semi play-off: Sobota 6.4.2019, 15h, Rebešovice, tak hráči i diváci, buďte tam včas a dobře naladěni... 
(sportovní areál, Sportovní 113, 66461 Rebešovice)
Utkání bude řídit jako hlavní rozhodčí Pavel Halas.