Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

Neskutečný start A-týmu v divizi, B-éčko podalo sympatický výkon v kraji

04.10.2018 21:34


Divize

Náš elitní tým přepsal dějiny obce: Stalo se tak v sobotu 29.9.2018 v 17:00h, kdy tým Rebešovic poprvé nastoupil v Divizi. A hned na půdě Moravské Slavie Brno ("D"). 

Spekulanti měli vsazeno proti nám. A když vyšlo najevo, že nenastoupí Marťák, naše jednička, leckdo se obával, aby nás Morenda nevypráskala jak AS Řím Plzeň. A taky zápas začal bledě, když jsme padli v obou 4hrách. 
Domácí v singlech táhl Pavel Kozubík, jenže my máme zase bezchybného Karlose. Když se ukázalo, že Karel "Kouba" ani Radys už nejsou vyjukaní zajíci, bylo nejenže rychle srovnáno, ale dokonce jsme šli do vedení 6:3.
V tomto divizním klání dostal za Marťáka důvěru mladej Lubo, kterej si očividně rozvzpomněl na svoji slávu a přidal dva body. Domácí Morenda zkusila vystřídat, no naše rozjeté mladíky už prostě nešlo zastavit a kluci vezou nečekanou a poměrně vysokou výhru 10:4. Bravo. 

TTC Moravská Slavia Brno D - TJ Sokol Rebešovice A 4:10
čtyřhry 2:0
domácí: Střítežský Roman 0:3, Pavelka Jakub 0:3, Novák Martin 0:2, Kozubík Pavel 2:1, Mergenthalová Petra 0:1
hosté: Fischer Karel 3:0, Tůma Karel 2:1, Černý Radek 3:0, Mišejka Lubomír ml. 2:1

 

V neděli 30.9.2018 výlet do Hodonína, což je protivník nečitelný, anžto poměrně často míchá sestavami. Vyrukovali na nás se dvěmi mladíky (David Podrazil 2001 a David Lorenc 2002). Našim se ale do sestavy vrátil Marťák, navíc Karlos aji Radys zahráli v singlech rovněž výsledkově beze ztráty kytičky a zrodila se pro domácí možná až příliš krutá prohra 2:10. Naši fanoušci ale vítají "výhry v suchým triku" a pohled na tabulku Divize je neuvěřitelně příjemný. Super, ste borci! 

SKST Hodonín C - TJ Sokol Rebešovice A 2:10 
čtyřhry 1:1
body domácích: Buriánek Patrik 0:2, Lorenc David 1:1, Trgo Miloš 0:3, Podrazil David 0:3
body hostů: Fischer Karel 3:0, Tůma Karel 2:1, Lučko Martin 2:0, Černý Radek 2:0

 

Kraj II

Kapelník B-týmu mladej Luba musel řešit zdravotní absenci Adama, který jako jednička velmi chyběl. B-éčko hraje oba domácí zápasy v sobotu (jeden dopoledne a druhý odpoledne), takže volba náhradníků byla zapeklitá vzhledem k dalšímu programu nabitého víkendu ostatních našich týmů. 

Nicméně pro první zápas sezony proti nám neznámému týmu z Otnic to výsledkově zas tak nevadilo, jelikož soupeř přijel se dvěmi náhradníky. Naši vyhráli obě 4hry, což je nadstandardní počin. Bodově pak mladej Luba udělal všechny soupeře, ostatní ztratili každý po jednom singlu a zrodila se hezká výhra 10:3

TJ Sokol Rebešovice B - TJ Sokol Otnice A 10:3 
čtyřhry 2:0
body domácích: Šenkýř Jiří 2:1, Vrbacký Pavel 1:1, Mišejka Luboš 2:1, Mišejka Lubomír ml. 3:0
body hostů: Šebeček Marek 2:1, Vojáček Jaromír 1:2, Heřmanský Martin 0:3, Šebeček Jan 0:2


Odpolední zápas od 17h proti Velešovicím už byl z naší strany se 2mi náhradníky, protože mladého Luba povolal náš A-tým. Takže jedinou jistotou byl vrchní rozhodčí utkání: Vlastimil Cypris.
Rutinéři, Jirka Šenkýř a "Šéf", zvládli koncovky, na kterých záleželo a vyhráli v pěti setech svou 4hru. To "mladíci" Libis s Pavlem vydřeli výhru až po neuvěřitelném obratu, taky v pěti setech, když Libis zahrál famózně koncovky a ješte vzal záchranný tajm v pátým setu za beznadějného stavu 3:7. Že jsme dali pár prasátek a měli jsme štěstí, to připouštíme, ale na to se historie neptá :)
Soupeř ukázal svoji sílu v první rundě singlů, které vyhráli všechny, bohužel. Navíc se zranil "Šéf" a už jsme hráli na 3 náhradníky. 
Zkušeně a v pohodě hrající hosté, jejichž potahy ve třech případech nabídly trávu nebo anťák, si šli za výhrou, ujali se vedení 8:3.
Naši se ale semkli, vydali se z posledních sil a najednou to bylo po třech hodinách bojů už jen 9:6 a Jirka vedl 2:0 na sety a sahal po bodu na 9:7, čili Sekačka se musel znovu obléct do sportovního úboru. Nebylo nám ale nakonec souzeno a je třeba sportovně uznat kvalitu soupeře, který si odvezl výhru 10:6.

TJ Sokol Rebešovice B - TJ Velešovice A 6:10
čtyřhry 2:0
body domácích: Šenkýř Jiří 0:4, Sekanina Jiří 1:2, Černý Libor 0:3, Mišejka Luboš 0:1, Vrbacký Pavel 3:0
body hostů: Rulíšek Karel 3:1, Mráz David 3:1, Jelínek Marek 2:1, Dvořák Jan 2:1