Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

   Holásky B - Rebešovice 1:10

   Slatina B - Rebešovice 5:10

Elitní tým Rebešovic si zajistil přímý postup do divize!

25.03.2018 18:04

O přímý postup z Krajské soutěže I. třídy A se rozhodovalo až v úplně posledním utkání.
Slatina totiž v předposledním 21.kole nezaváhala a přehrála tým KST Sokol Znojmo-Orel Únanov C v poměru 10:6. Naši kluci zase přesvědčivě vyhráli 10:1 venku proti týmu TJ Holásky B.

Takže neděle, 25.3.2018, 22.kolo, místo konání: Slatina. Hráno od 10:30h a zápasu dodal ještě větší důležitost hlavní rozhodčí, kterým byl Pavel Halas.
Domácí nastoupili v sestavě: Martin Zetocha, Martin Fila, Karel Tůma a Martin Slavíček
Rebešovice v plné síle: Martin Lučko, Karel Fischer, Adam Juřík a Radek Černý

Pro fanoušky hostí připravili domácí místo s výborným výhledem, usadili je tam, kde bývá stůl číslo 4.

Čtyřhry nepatří mezi naše nejlepší disciplíny, ale nutno podotknout, že na nás teda Slatina pěkně vlítla. Hlavně Marťák s Adamame se nestačili ani rozkoukat a už prohrávali 2:0 a 5:1. Po tajmu přišlo probuzení, stav 9:10, no blok po spinu domácích letěl o kousek za stůl a bylo 1:0 pro Slatinu. 
Karlos s Radkem bojovali na prvním stole, vydřeli první set 12:10, pak vedli 2:1 na sety a v koncovce čtvrté sady si vypracovali 2 mečboly. Domácí Karel Tůma a Martin Zetocha však v kritických chvílích zabrali a vynutili si pátý set. Tam naši tahali za kratší konec, a tak Slatina vedla 2:0 po neoblíbených čtyřhrách. 

Marťák dostal na úvod za soupeře Martina Filu, což je hráč s neskutečnou trpělivostí, přesností úderů a má možná nebezpečnější bekhend. Marťák se rozkoukával, ale přece jen srovnal na 2:2 na sety, stejně tak Karlos na vedlejším stole!
Marťák ale nedobře vstoupil do pátého setu a prohrával 1:4. Jenže najednou ho byl plný stůl a obrat na 5:4 a s blížícím se koncem setu hrál lépe a lépe. Za stavu 9:8 vymyslel Marťák kombinaci, kdy soupeř musel jít do forhendového spinu, což měl pokryto blokem, ale blok poslal zcela do protipohybu soupeře! Tato nádherná výměna přinesla mečbol, který Marťák chladnokrevně proměnil.

Karlos tuze bojoval a z kritického stavu 0:2 na sety se v páté sadě dopracoval k mečbolům. V emotivním utkání si vysloužil žlutou kartu. Ale mečbolů bylo nějak málo, zápas nebral konce, soupeř srovnal na 10:10 v patým. Karlos si po servisu připravil výhodnou situaci a svou šanci proměnil, 11:10. A tentokrát už mečbol proměnil: K jeho vítěznému výkřiku se přidali diváci a málem spadla herna. Stav 2:2 a velké uklidnění do našich řad.

Adam s Martinem Slavíčkem rozjel dobře první i druhý set, ale nadějné vedení v prvním setu neudržel, ve druhém si koncovku pohlídal a bylo 1:1 na sety. Pak ale začal domácí čahoun získávat jistotu a s přehledem vyhrál třetí set.. Adam rozjetého soupeře přibrzdil neomylnými bloky ve 4.setu, no utekl mu začátek pátého setu a už to nešlo dohnat. Domácí vedli 3:2.

Radek před nažhavenými fanoušky Rebešovic s Martinem Zetochou úžasně měnil falše a hodně toho zezadu pochytal. K vedení 2:1 na sety přidal ve 4.setu Radek na důrazu na spinu a už ho nezastavil ani tajm soupeře. Srovnáno: 3:3.

Marťák proti mladému Karlovi Tůmovi zcela exceloval v prvním setu, zahrál i pro diváky čop blok a v další výměně z dálky kontraspin a následně neuvěřitelný čop jak od nejlepšího obranáře. Druhý set byl nádhernou přestřelkou, kdy Marťák několikrát přeřadil v kontraspinech na "druhou kosmickou" a za stavu 16:15 ukončil set nechytatelným prasetem. Soupeře to ale paradoxně nakoplo a ten vyběhl s Marťákem 11:3. Nicméně pak Marťák zapnul a posunul stav na 4:3 pro Rebešovice.

Karlos na prvním stole v souboji servisů s levorukým Martinem Slavíčkem pokaždé dostal set do koncovky, kde exceloval důrazem z forhendu, ale i z bekhendu. Stav 5:3.

Adam bojoval proti Zettimu, který na tento mač nasadil oranžový piratský šátek. Zetti se tlačil hlavně forhendem, Adam statečně vzdoroval a urval třetí set, pak i koncovku 4.setu. V pátém setu Adam suprově začal, soupeř ale mocně dotahoval, za stavu 10:9 si vzal Adam "time", uklidnil se a získal další bod pro Rebešovice.

Radek se s Martinem Filem pomalu rozjížděl, oba hráči u hry hodně přemýšlejí, takže k vidění byla velká spousta dlouhých výměn. Martin s úsměvem po zápase prozradil: "Počítám s tím, že soupeř 17 úder zkazí." :) Nakonec domácí hráč v každé koncovce našeho Radka nějak o chloupek přechytračil, což působilo Radkovi neblaze na nervovou soustavu a přišla žlutá karta. Stav byl 6:4 pro Rebešovice a jelo se dál.

Marťák proti výborně servírujícímu Martinu Slavíčkovi ztratil první set, ale pak se rozjel a 3 sety zvládl svou aktivní hrou, možná mu to domácí hráč usnadnil, možná na něj dolehla tíha okamžiku, možná se i nechal trochu rozhodit vášnivě fandícím davem hostujících fanoušků. Každopádně vedení 7:4.

Další skvělé představení připravil pro diváky Karlos proti Martinu Zetochovi, kdy Karlos získával servisem a úderem po servisu, domácí hráč zase bodoval tlakem z forhendu. Karlos se ujal vedení 2:1 a už v tranzu po svém servisu velmi důrazným forhendem rozhodl tento zápas a bylo 8:4 pro Rebešovice.

Adam s Martinem Filou svedli souboj nejjistějších bekhendů. Opět trochu šachová partie s množstvím dlouhých výměn, kdy domácí rutinér opět magicky zvládl všechny tři koncovky a snížil na 8:5.

Našim borcům v tu chvíli k vytoužené postupové remíze stačilo vyhrát jediné utkání ze zbývajících pěti. Radek nastupoval proti Karlovi Tůmovi a Marťák proti Martinu Zetochovi, který tentokrát nastoupil v teplákách a pro změnu v modrém pirátském šátku. Tak co kluci, kdo bude v Rebešovicích za hvězdu? Kdo udělá postupový bod do divize?

Radek se ujal vedení 2:0 na sety, ale Karel snížil rychlopalbou na 2:1. Marťák šel bod po bodu a zvládl první i druhou koncovku a vedl 2:0. Nakonec Radek dohrál o chvíli dříve, Karla Tůmu udolal v pohledném zápase 3:1, navíc Karel Tůma dostal ještě na samotný závěr žlutou kartu. Bylo to 9:5, Radek získal postupový bod do divize!!!

Marťák pak svůj zápas zodpovědně dohrál, mohl se opravdu opřít o servis a hlavně jeho forhend je exkluzivní, když se k tomu postaví. Je dobojováno: 10:5 pro Rebešovice.

Najednou se objevilo v herně šampaňské a do zvuku létajících špuntů zaznělo pod taktovkou Jirky Klímů na to naše Áčko třikrát krátce: "Zdar, zdar, zdar."

Za předvedený výkon patří sympaticky hrajícím domácím velké uznání.
Vítez ale může být jen jeden.
Martine, Adame, Karle, Radku - jste nejlepší!