Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

2.utkání play off:
   Rebešovice - Slatina  5:9

Rebešovice končí na 2.místě v divizi

27.04.2019 23:23

 

Sportovně naladěná středisková obec Rebešovice hostila v sobotu 27.4.2019 hned dvě hodnotná sportovní klání:
1. Extraliga v nohejbalu: Modřice - TJ Čakovice
2. Stolní tenis nejvyšší jakosti široko daleko, kvalifikace o 3.ligu: Rebešovice - Slatina

Takže kdo nesehnal místo ve "vyprodané" hale na stolní tenis, mohl aspoň na ten nohec.
Reprezentanti Rebešovic v plné parádě: Martin Lučko, Karel Fischer, Radek Černý a Karel Tůma. Na střídání připraven oslavenec/jubilant Adam Juřík.
Hosté rovněž neponechali nic náhodě: Vojtěch Havel, Matěj Gřunděl, Jan Kuča a Orság David. Ve sportovním byl rovněž kapitán Slatiny, Vladimír Jeřábek.

Tento druhý zápas play off o 3.ligu řídil ve slušivém rozhodcovkém sáčku Pavel Halas coby hlavní rozhodčí.

Z hlediště rozzářily hernu krásné dámy a slečny v roli fanynek, ze světa stolního tenisu mimo jiné kupříkladu Léňa Bednářová nebo Petra Mergenthalová. Nechybělo ani několik současných hráčských celebrit jako třeba extraligový Petr Handl, či štiky 3.ligy Michal Ryšavý a Filip Štofka, nebo nejveselejší vedoucí ze všech týmů Rebešovic, Jirka Klíma. 
Ale už dosti jmen a šups na čtyřhru.

Domácí mladíci, Marťák s Karlem, zvládli úvodní set bravurně 11:5. Hosté, Matěj s Orsim, stejným poměrem srovnali. Jenže naši kluci tentokrát zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a výsledkově poměrně snadno vyhráli 3:1 na sety a Rebešovice vedou 1:0.

Rozložení první rundy singlů nám nepřálo. Karlos hrál proti nejlepšímu plejerovi hostí, Vojtovi, a nutno dodat, že Karlos hrál velmi dobře. Všechny sety došly do koncovky, vždy to bylo podle Karlosových slov: "Když prohrávám, tak vyhraju. Ale když vedu, tak prohraju." Takže 1:3 na sety, stav 1:1.
Karel se rval s Honzou, srovnal na 2:2 na sety, loterie pátého setu vyšla lépe hostům, stav 1:2.
Radys se zdál být v souboji s Matějem jakoby limitován v pohybu, šance byla ve druhém setu za stavu 11:11, ale nešlo to, stav 1:3.
Marťák končil první rundu, s Davidem byl první set rychlejší a přesnější stejně jako většinu druhého setu, ale pak přišel útlum, naštěstí přišla chyba na servisu a 2:0 pro Marťáka. Orsi pokračoval ve zlepšeném výkonu a urval set. Marťák se ale šel občerstvit a vrátil se jako jiný člověk, vyhrál 4.set 11:4, stav 2:3.

Karel se v prvním setu vzepřel papírovým předpokladům a přestřílel jedničku hostů, Vojtu, 11:9. Vojta se ve 2. a 3.setu prosadil a ve 4.setu se protlačil k jasnému vedení, Karel se ještě vzepjal a snížil na 7:9. Vojta ale po tajmu vedení přetavil v bod, stav 2:4.
Radys velmi takticky vyblokoval první set s Honzou. Ve druhém se Koblih prosazoval čím dál více, troufale rozehrával servis soupeře.Jenže pak jakoby na Radka padla deka a prostě mu tam nepadlo nic, Honza se chytil a zvládl i pátý set, stav 2:5.

Na zadním stole mezitím Marťák rozehrál kvalitní utkání s Matějem. Nutno říct, že Matěje jsem neviděl vypustit jediný míček, skoro jako Djokovič v tenisovém světě ve své největší slávě. 
Po jednom neuvěřitelném bloku soupeře zahlásil Marťák: "Jsem si říkal, zkusím to jednou do forhendu." Přesto Marťák vyhrál koncovku prvního i druhého setu. Přestože host snížil na 2:1 na sety, přišla koncovka 4.setu a stav 12:12. Marťák dal dlouhý servis, hala ztichla, míč plachtil dlouho a jen škrtl o hranu! A další balon Marťák urval forhenedem, bravo. Stav 3:5.

Karlos šel do mače s Davidem, otočil druhý set a za stavu 1:1 se opticky zdálo, že to půjde. Jenže Orsi "se zbláznil", začal trefovat forhendem z neuvěřitelných postavení rohy. Měl i velké štěstí, přišlo divákům. Proti mečbolu si vypracoval Karlos smeč, ale zahlášen nový míč. Karlos tedy znechucen, dal servis, soupeř to zobnul, ale prase o pásku! Někdy prostě jednomu není souzeno a druhý slaví, stav 3:6.

Ivan se snažil Radysa vyhecovat: "Já vím, že třeba nemůžeš. Ale prostě musíš." Radys zahrál slušné sety, ale na rozjetého Vojtu to dnes nestačilo, 3:7.

Marťák i Karlos šli na plac a věděli, že musí. Do haly vklouzlo několik diváků, kteří spíše holdují nohejbalu. Takže najednou to bylo hlasitější a ponkud nezvyklé: "Poď, poď, už neví. Je tvůj."Nebo: "Tam se jich vejde." Jindy zase: "Kousej, kousej. Zavírej to, poď!"

Po prohrané první koncovce 14:16 se Marťák hecl a další tři sety se forhendovým spinem prosadil, stav 4:7.
Karlos odservíroval opačňákem 2 sety, ale třetí set už Matěj servis začal číst, naštěstí Karlos na mečbolu servis změnil, stav 5:7.

Naši kluci byli na dostřel, jenže ve finále play off Vojta neprohrál a společně s "naspídovaným" Orsim dotlačili Slatinu k výhře.

Nezbývá, než pogratulovat Slatině k postupu do třetí ligy.

Před výkonem našich kluků je třeba smeknout.
Poprvé v dějinách naší obce se loni probili do divize a jako černý koník soutěže se dostali až do finále!
Kluci děkujem! Kluci děkujem! Kluci děkujem!