Rychlost, postřeh, taktika

Rebešovice, oddíl stolního tenisu

Sportovní areál TJ Sokol Rebešovice
Herna stolního tenisu
Sportovní 113
664 61 Rebešovice

Poslední aktualizace: 19-09-2020

1.finále play-off
   Slatina  -  Rebešovice   9:5

První finálová bitva play-off o 3.ligu pro domácího favorita

20.04.2019 23:50

 

První duel finále play-off o 3.ligu hostila Slatina v sobotu 20.4.2019 od 17h.
Domácí v plné síle: Vojtěch Havel, Matěj Gřunděl, Vladimír Jeřábek, Jan Kuča a David Orság.
Hosté jakbysmet: Martin Lučko, Karel Fischer, Karel Tůma, Radek Černý a Adam Juřík.
Utkání řídil Roman Janda.

Divácká kulisa slušná, nutno však přiznat, že hostujících fanynek a fanoušků bylo "pod obvyklou normu."

Úvodní veledůležitá čtyřhra dospěla do pátého setu, když domácí liché sety vyhrávali, Karel s Marťákem vždy srovnali. Loterii pátého setu zvládli o chloupek lépe domácí, 11:9. Stav 0:1.

Rozehraný Marťák hned v úvodním singlu precizní taktickou hrou vyzrál na Vláďu, byť domácí plejer vytáhl ve třetím setu nechytatelnou zadovku. Stav na 1:1.

Zbylé zápasy první rundy singlů nám nevyšly: Nejblíže bodu byl Karlos, když s Honzou bojoval a srovnal na 2:2, jenže zase ten pátý set pro domácí, stav 1:4.

Prapor Rebešovic nesl Marťák, za daného stavu prostě musel. Událostmi nabitý první set nabídl Marťákovo eso ze servisu po lajně, několik úžasných bloků i přechodů po úvodním topspinu. Jednu přestřelku končil Marťák přišpendlený ke zdu a zle přitom došlápl na trubku topení. Což tedy zdravotně nepotěší a v dané situaci nepříliš silné slovní uvolnění bylo velmi přísně ohodnoceno žlutou kartou. Takže od té chvíle už zkušený hráč krotil slova, nejhoší byl "pytel vajec". Hostující jednička však zvládla koncovky dvou úvodních setů a po drobném výpadku tu byl nebezpečný stav 5:6 ve 4.setu. Marťák prasátko, nechytatelný topspin a najednou 11:6 a výhra 3:1. Jak kdosi správně poznamenal: Ví, kam si to může pustit. Sníženo: 2:4.

Karlos mezi tím dřel na prvním stole před domácím "kotlem", zase pátý set, tentokrát s Matějem to byla koncovka vítězná a Rebešky rázem "na dostřel", 3:4.

Domácí sympaťák Vojta ale neměl pochopení pro obrat Rebešovic v zápase a velice přísnou hrou s místy až famózním bekhendem (včetně čop bloku či "aktivního pinku" dozadu na lajnu) vrátil domácím dvoubodové vedení, stav 3:5.

Radys pak s Vláďou tekl 0:2 a 8:4, nicméně nakonec zastavil lavina míčků ze soupeřova forhendu a prostě to nějak udělal, že nakonec soupeře utavil, stav 4:5.

Byla šance na srovnání: v dalším divácky velmi atraktivním zápase Marťák rychle vyhrál první set s Matějem, jenže pak přišla, jak to Marť´ák sám nazval "ztráta kvality" včetně několika pokažených servisů a kritický stav 1:2 a 7:10. Marťák se nadechl, šel do všeho a set zachránil, 2:2. V pátém seetu prohrávaů 3:10, dostal se na 8:10 a měl servis. Zázrak se však nekonal, domácí opět odskočili, stav 4:6

A zápas se zlomil, navíc domácí vhodně vystřídali, "Orsi" se za střídání hned odměnil bodem. Radys sice v pěti uštval dalšího rivala, domácí diváci ale dotlačili své ke konečné výhře 9:5.

Viděli jsme velice pohledné utkání valné úrovně, které výsledkově zvládl domácí favorit ze Slatiny. Utkání proběhlo ve velmi dobré atmosféře, pochvala tedy míří do obou táborů.
Naši kluci předvedli slušný výkon a zaslouží velké poděkování za hodnotný sportovní zážitek.

Druhé utkání play-off bude v Rebešovicích v sobotu 27.4.2019 od 17h.